...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

četvrtak, 16. travnja 2015.

Udruga Promo pokrenula online peticiju za akciju 'Rock je kultura!'

 

Udruga Promo poziva koncertnu publiku da se uključi u inicijativu za prepoznavanje koncerata rock glazbe kao javne potrebe u kulturi.

Povodom nedavnih zahtjeva Udruge Promo za pravednim tretmanom rock glazbe putem Vijeća za glazbu Ministarstva kulture i Vijeća za glazbu Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba koji su polučili veliki javni interes i veliku podršku javnosti, Udruga Promo nastavlja s javnim zagovaranjem promjene tretmana rock glazbe i organizatora klupskih i festivalskih programa u Hrvatskoj. 

Udruga će u nastavku javnog zagovaranja uključiti publiku rock koncerata, festivala i klubova putem online peticije te peticije koja će se provoditi na koncertima koji se održavaju u organizaciji članova Udruge Promo uključenih u javnu akciju.
Peticija će zahtijevati uključivanje koncerata rock glazbe u sufinanciranje putem Vijeća za glazbu Ministarstva kulture i putem Vijeća za glazbu lokalnih zajednica, radi zadovoljavanja javne potrebe u kulturi. 

Predstavnici udruge Promo zalažu se za priznavanje koncerata rock glazbe kao javne potrebe u glazbenoj kulturi koja kao takva evidentno postoji te povezano s time i za uključivanje koncertnih programa suvremene autorske rock glazbe u postojeće sustave sufinanciranja gradske i državne glazbene kulture. Iz tog razloga, Udruga Promo u ovu akciju uključuje svoju brojnu publiku, jer se pitanje sufinanciranja glazbenih programa najviše tiče upravo njih kao poreznih obveznika. Kako kažu, publika zaslužuje bolje, mnogobrojnije i raznolikije koncerte u klubovima i na festivalima, proširenje i obnovu mreže klubova diljem Hrvatske i razvoj festivalske scene na europskoj razini.
Vijeća za glazbu pri Ministarstvu kulture i gradskim uredima za kulturu, smatra udruga Promo, moraju prepoznati da hrvatska koncertna publika zaslužuje i želi biti dio svjetske glazbene scene, a udruga će ustrajati u svojim aktivnostima sve dok se glas te mnogobrojne publike ne probije do odgovornih ureda i vijeća i dok se problem sufinanciranja rock koncerta ne riješi kao pitanje javnog interesa. Peticija je tek prva od niza javnih aktivnosti koje će pokrenuti Udruga Promo u kontekstu ove inicijative.


Online peticiju možete potpisati ovdje.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Wear a snazzy outfit in a bold shade and carry a bag in a contrast colour; you're sure to grab readers. chanel replica sale You might also go for the alternative -- wear a jet black dress and carry a mango tinted bag and pair it with mango tinted wedges. chanel replica sale You will look like you just arrived out of a fashion journal. Independent of the colour, also research the shape and size of the bag. chanel replica sale Hidesign has different types of purses to match your varied needs. prada replica Choose from its bunch of hand-held bags, totes, shoulder bags, crossbody bags and so on. Carry a tote or a shoulder bag when you want to carry lots of things in your bag. fake chanel Hand-held bags go well with formal outfits; they complete your professional look.

Objavi komentar