...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

subota, 11. listopada 2014.

Mladi poduzetnici iz Europske Unije dolaze u Zagreb na razmjenu znanja i dobre prakseOd 13.10. do 22.10.2014. pod Erasmus plus programom u Zagrebu, odviti će se 10 dana radionica razmjene znanja i dobre prakse iz poduzetništva i multimedije na kojem će sudjelovati mladi poduzetnici iz EU zemalja.

Na projektu 4 elements for 4 corners of Europe skupiti će se 28 sudionika iz Mađarske, Poljske i Hrvatske kako bi svojim znanjem, iskustvom i idejama pomogli jedni drugima da unaprijede i razviju svoje poslovne strategije i organizacije. Radionice će biti bazirane na praktičnom znanju te vođene primjerima dobre prakse.  Među sudionicima varira razina iskustva od pojedinaca koji imaju svoje firme do sudionika koji su na početku realizacije vlastitih ideja, što ovaj mix čini veoma zanimljivim. Iskusniji sudionici dobivaju svježe ideje za razvoj usluga i proizvoda dok manje iskusni praktično znanje koje će ih uštediti mnogih grešaka i neuspjeha. Projekt je poseban po tome što se ujedno bavi i hip-hop kulturom, što i možete isčitati iz naslova ˝4 elements for 4 corners of Europe ˝. Veliki dio sudionika su uspješni poduzetnici iz područja glazbe i plesa, od glazbenih producenata, produkcijskih kuća, uspješnih izvođača, DJ-a koji su sebi izgradili ime, do menadžera i vlasnika raznih plesnih škola.
Razmjena je bazirana na volonterskoj osnovi a cijeli projekt je financiran od strane Europske unije. Organizacija domaćin je Urbana mladež dok su partnerske organizacije Sluzewski Dom Kultury iz Varšave (Poljska)  te organizacija mladih Birs Egyesület iz Szombathelya (Mađarska). Od lokalnih partnera projekt su podržali Narodno sveučilište Dubrava, Unija mladih Hrvatske i udruga IN Flux iz Zadra. Predavanja i radionice će se održati u Narodnom sveučilištu Dubrava i Funk Lounge Hostelu.

˝Za jednu mladu osobu koja tek ulazi u svijet poduzetništva na današnje veoma dinamično i stalno promjenjivo tržište, od velike koristi je upoznati se gdje su njegovi vršnjaci poduzetnici griješili te gdje su su prosperirali.  Pogotovo kada svoje ideje i brige mogu raspraviti sa kolegama iz drugih EU država. ˝...
Roberto Mesir, predsjednik udruge Urbana mladež.

Nakon završetka radionica, na internet portalu urbane mladeži www.urbanamlade.hr moći ćete skinuti rezultate projekta ove razmjene, među kojima će se naći i priručnik dobre prakse.

O Urbanoj mladeži;
Urbana mladež je neprofitna udruga čiji je glavni cilj okupljanje mladih i aktiviranje njihova potencijala. Bavimo se organiziranjem i  provođenjem programa, projekata i akcija iz područja neformalnog obrazovanja i samoobrazovanja, poduzetništva, multimedije, urbane kulture te glazbe i sporta.

Udruga Urbana mladež vodi se jednostavnim principom ˝Mladi za mlade˝ što znači da su naši voditelji i predavači, isto kao i studenti, mlade osobe.

Nema komentara:

Objavi komentar