...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

nedjelja, 13. travnja 2014.

Ferragosto JAM 7: KIŠA METAKA


Kiša metaka je sastavljena od ekipe prijatelja koji čitavo desetljeće rade zajedno; u raznim formacijama a to su: Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh.
To su inovatori zaslužni za stavljanje gangsta rapa na kartu Hrvatske sa trakama poput 'Još trčimo ulice' i 'Umorim te u baloneru', ljudi koji su vam dali 'Krek kuću' na debi albumu Đječaka 'Drama' - gdje im se pridružio i Saša Antić iz TBF-a, te 'Med', 'Cigan', 'ZGB' i 'Evala' na albumu koji je slijedio nakon, bombastično uspješne 'Istine', gdje se Kiša metaka prvi put spominje kao entitet.

Nastala kao ideja Papi Batine, koji je htio okupiti gangsta rap grupu sa Benghazijem i Rađom, tokom snimanja pridružili su se Vojko Vrućina i Oreb, te je Kiša metaka izrasla u novi standard hip hopa ovog područja.
Prvi album, naslovljen jednostavno 'Kiša metaka', objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013, te album preko noći postaje kultni naslov.
Od hladnog 'Konana' preko gastarbajterskih 'Drei Millionen' i istinitih 'Mejaša' do 'Pazara', Kiša metaka je svojim debijem zakucala hit i zbog nevjerojatnog odaziva publike odlučila da čitav projekt podigne na viši nivo, u obliku koncertne atrakcije.

Live postavu Kiše metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Đječaci, Krešo Benghazi, Oreb i DJ VRH, član Loopjunkies kolektiva, drum n' bass producent i DJ sa nizom stranih izdanja i dugačkim stažom nastupa po Europi. Tri MC-a, jedan DJ, formula za pravi hip hop nastup i kvalitetan koncert nakon koga publika traži bis, i dobije ga.


Članovi:

  • Krešo Bengalka
  • Papi Para
  • Vojko V
  • Vuk Oreb
  • Kid Rađa
  • DJ VRH
Album:
 

Nema komentara:

Objavi komentar