...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

petak, 21. lipnja 2013.

Ferragosto JAM 6: Distinctive / D'Noizz


Nakon CHEW THE FAT! cro ekipe predstavljamo Vam dvojac koja će Vas ove godine na Ferragostu danonoćno držati budnima da našem dj Stageu. Od dnba, dubstepa, funka, hip-hopa, grimea, pa sve do jungla, housa, reggaea, ... očekujte od naših FJ rezidenta:

D'NOIZZ - 28-godišnji đakovački dj i promotor moderne elektronske glazbe kao što su drum&bass , dubstep, grime, ukg, house, electronica. U glazbenu avanturu s ovim žanrovima krenuo je 2008. godine nakon čega u svom gradu pokreće program pod nazivom „Next Generation Music“ nastojeći ove glazbene pravce prezentirati svojim sugrađanima. Program se održava i danas, jednom u 2 mjeseca u caffe bar-u Fontana , a zahvaljujući velikom interesu publike, početkom 2011. pokreće i klubski program nazvan „UK Train“ kojemu je cilj promovirati tzv. britansku „bass glazbu“ i povezati sve njene poklonike na području Slavonije. Također prepoznatljiv je po plesnom i „šarenom“ d'n'b zvuku koji brzim miksanjem nastoji biti što zanimljiviji , neograničavajući se isključivo na određenim pod žanrovima. JumpUp, jungle, melodije, te neuro i deep zvukovi sastavni su dio seta dok redovito se tu pojave i ostali izlomljeni ritmovi poput dubstep-a, breakbeata, grime-a pa čak i rock-a ,funk-a ili reggae-a ako se radi o MashUp programu.

DISTINCTIVE - sa svojih 15 godina dobio je želju za DJ-ingu vidjevši DJ-a Maria Barića u Clubu Blues dok barata cd playerima, zaljubljuje se u to i Mario ga uči prve korake. Počinje raditi u tom istom Clubu i uskoro počinje sa rezidencijom do dan danas. Negdje oko Par godina kasnije počinje se upuštati u House/Dance glazbu koju pušta samo po potrebi. 2006.god. po prvi puta sluša album Aphrodite - Aftershock i tu se zaljubljuje u D&B. Iste te godine baca se u produkcijske vode u koje ga je uveo Filip Milković aka Excess, upoznaje ljude iz Zagreba i tu stvari postaju ozbiljnije. Ulaskom u NZS (New Zagreb Style) 2007.god. ekipu ostvaruje uspjeh sa svojim beatovima, kojima je također potpisao polovicu albuma NZS-a. Poslije izdavanja albuma dolazi do raspada grupe 2008.god. i tu dolazi do gubitka inspiracije za produkciju ali više inspiracije za DJ-ing. Na ljeto 2008. kupuje prve gramofone i miksetu. Iste te godine upoznaje DJ Chilla koji je dosta utjecao na njegov DJ-ing kao inspiracija i tu se sve više bavi tim poslom. 2010 otkriva i Dubstep slušajući Ruskove remixe. 2011.god. počinje intenzivnija ljubav za D&B-om i Dubstepom te ih uvrstava u svoje mixeve. Trenutno surađuje sa brojnim djima i glazbenicima i voditelj je dj stage na Ferragosto JAM-u.


Nema komentara:

Objavi komentar