...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

utorak, 23. travnja 2013.

Ferragosto JAM 6: ZA DŽ i CRNA KRONIKA


Između 89 bendova za koje ste mogli glasati sve skupa je skupljeno preko 15000 glasova, a najviše Vaših lajkova dobili su bendovi ZA DŽ (1901) i CRNA KRONIKA (1816), te se tako pridružuju Mašinku i MTODE kao demo bendovi koji će nastupati na Ferragostu JAM 6, još dva demo benda po našem izboru objavljujemo za koji dan.

U periodu autorskog zatišja, formrali su se mnogi mladi bendovi koji uglavnom iz različitih razloga nisu mogli da naprave zapaženu karijeru. Tako je 2008. godine nastao još jedan mladi bend, Za Dž. Tada još uvijek djeca ('93. i '92. godište), okupljaju se na probama i skidaju najražičitije muzičke žanrove. Za Dž je od samog starta imao nešto što je u tom periodu važnije od samog muzičkog umjeća. Imali su podršku roditelja i prijatelja. Vaspitani da poštuju jedni druge, nošeni podrškom, i svjesni da jedino što se u tom trenutku isplati je rad, čekali su svojih "pet minuta" na nekoj od muzičkih bina u Čačku. Pored obrada, Za Dž počinje da radi autorske numere. Prve su bile na engleskom jeziku, ali se od toga brzo odustalo. Godine 2010. Za Dž pronalazi sebe u bojama muzike koja je gotovo nezastupljena u Srbiji. Prve prave autorske numere nastaju pod utiicajem moderne britanske RnR scene, pretežno Arctic Monkeysa, kao i kultne britanske scene, u obliku benda The Clash. Još uvijek mlad, ali sa već dobrim zajedničkim stažom, Za Dž počinje da zvuči ozbiljno za svoje godine. Shvativši da im dobro ide i da publika dobro reaguje na autorske numere, Za Dž se sve više okreće autoskom radu. Kreću i učestali nastupi, sve češće Za Dž postaje prva opcija u izboru predgrupa za gostovanja velikih bendova u Čačku i okolini. Bend već broji oko 20 autorskih pjesama, a 2011. godine se prijavljuje na gitarijadu Čačka i odnosi pobedu jednoglasnom odlukom žirija. Sav novac zarađen tom prilikom, bend koristi za snimanje svog prvog EP-a i promociju istog. EP je nazvan ‘Mesto zločina’, po istoimenoj pjesmi, pored koje su se našle i ‘Ja mogu sve da ti dam’ i ‘Čoveče ne ljuti se’. 

Članovi:
  • Janko Ćirković (Gitara, Vokal)
  • Milenko Belić (Gitara, Prateći Vokal)
  • Lazar Stefanović (Bas, Prateći Vokal)
  •  Stefan Ćustović (Bubnjevi)
Albumi:


Crna Kronika je osječki rock bend osnovan u veljači 2007. godine. Nakon dvije godine pripremanja pjesama, početkom 2010. snimili su prvi demo album pod nazivom "R'n'R" u venama" koji sadrži 6 autorskih pjesama.

Članovi:
  • Minja Jovičić: vokal, tekstovi
  • Mislav Mic Mihaljević: bass gitara, tekstovi
  • Sebastijan Križanić: solo gitara
  • Domagoj Suhić: ritam gitara
  • Mateo Grigić: bubanj
Albumi:
  • R'n'R u venama [2010]

Nema komentara:

Objavi komentar