...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

utorak, 19. ožujka 2013.

Ferragosto JAM 6: Chew the Fat! Croatia


Nakon Londona, Ibize, Glasgowa, Berlina, Budimpešte te još nekih gradova diljem svijeta i u Zagreb je 2009. godine stigla jedna od najprestižnijih te najdugovječnijih londonskih klupskih večeri Chew the Fat! Cro, a ove godine nam stiže i na Ferragosto JAM 6 na naš DJ Stage.
U posljednje vrijeme Chew the Fat! Cro je usredotočen na promoviranje drum'n'bass, trap i dubstep zvuka iako je stasao i izgradio ime kao breakbeat večer iznjedrivši na scenu neka od najpoznatijih imena kao što su Adam Freeland, Plump DJs, Tayo, Freq Nasty, Meat Katie i Krafty Kuts, tokom višegodišnje rezidencije u jednom od najprestižnijih londonskih klubova “The End” sve do njegovog zatvaranja prije nekoliko godina. 


  • YESH (CTF! Cro / JabbaTon Rec. / Radio808, ZG)
Osnivač poznatog zagrebačkog kolektiva Jabba Crew te već devetu godinu organizator i rezident DJ klupske večeri JabbaTon. Od listopada 2009. započinje i novu klupsku večer, serijal hrvatskog izdanja prestižne londonske klupske večeri Chew the Fat!, a u listopadu 2011. pod svojim aliasom RRRamon! uz kolegu DMT-a pokreće i treću večer imena Black Light posvećenu malo drugačijim glazbenim stilovima. Vodi radijsku emisiju "Night Drive" na Radiju 808, a od nedavno je i vlasnik etikete JabbaTon Records posvećene izdanjima bass glazbe.


  • DMT (CTF! Cro / Black Light, ZG)
DMT aktivno uključen u glazbenu scenu od 1999. godine kada u suradnji sa članovima hip-hop grupe Connect pokreće radijsku emisiju Ruff Beats Rap Show na Radio Zaprešiću. Ubrzo nakon toga počinje puštati po noćnim klubovima i festivalima diljem Blakana. Sredinom 2004. godine odlazi u Los Angeles gdje je studirao televizijsku produkciju. Za vrijeme studija puštao je po mnogim noćnim klubovima i privatnim zabavama u Los Angelesu i Las Vegasu. Krajem 2009. se vraća u rodni Zagreb i počinje sudjelovati u organizaciji brojnih klubskih programa (Electric Avenue, Chew the Fat! Croatia, Black Light...). U srpnju 2010. godine sa Arianom Vuicom osniva electro-dubstep duet InUrFace, te godinu dana poslije izdaju svoj prvi EP "Conquer Me" za kanadskog izdavača Capital Boom Records. Iako u posljednje vrijeme preferira glazbene žanrove kao što su trap, dubstep, electro, bassline i breakbeat, povremeno ga nostalgija ponese pa zavrti koju hip-hop stvar u svojem setu.


Zagrebački MC i beatmaker, koji izvodi svoje pjesme na engleskom. Rođen je u Amsterdamu i živio je u Nizozemskoj do svoje 16. godine, kada je došao u Zagreb. Sa 19 godina počinje se baviti Hip Hop glazbom, a sa vremenom upoznao je i DJ Yesh-a, s kojim kreće MC-at na Bass glazbu, na ChewTheFat!Cro eventima. (DJ Yesh + DMT).  Također, surađuje i nastupa sa popularnim reperom Fil Tilenom, s kojim je nastupao na brojnim velikim festivalima (Špancirfest, Brucošijada FER-a, Seasplash [Solo nastup]) i klubovima diljem Hrvatske.


Nema komentara:

Objavi komentar