...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

nedjelja, 2. prosinca 2012.

Dostava Zvuka #9: Slawonische Kunst, Kino Dvorana, Orahovica, 29/12/12


29.12. u orahovačkoj Kino Dvorani u suradnji sa DORFom, udrugom RARE i UK Trainom pripremamo Vam devetu Dostavu Zvuka pod nazivom: Slawonische Kunst. O čemu se točno radi provjeri u nastavku.

15:00h - otvaramo vrata Kino Dvorane u kojoj će biti postavljeni stolovi i klupe, mali šank i krećemo sa različitim slušaonicama. Mi smo tamo pa naletite da se podružimo popijemo štogod, pitajte nas što god Vas zanima, učlanite se u udrugu, užicajte kartu za Ferragosto 6, ...

17:00h - projekcije dokumentarnog rock filma by DORF
 • 17:00h - DIRTY OLD FESTIVAL 2007
  Redatelj: Vjeran Pavlinić (Hrvatska)
  Godina proizvodnje: 2008
  Produkcija:Dirty Old Empire
  Trajanje: 37'
  Kratak promotivni film o Dirty Old Festivalu, jedinom slavonskom pravom punk/rock festivalu, koji se održava svako ljeto u Velikoj kraj Požege. Odlično ocrtana atmosfera, nastupi sjajnih underground bandova  i opušteno druženje u prekrasnom ambijentu trebali bi pogledati ne samo oni koji su se neki put i našli na onom proplanku.
 • 17:50h - NSK – Noise Slawonische Kunst
  R: Slobodan Šijan/Stjepan Pete (Hrvatska)
  T: 39'
  P: Trotoar, 2010
  Dokumentirana priča o angažmanu osječkih muzičara, koji su za vrijeme Domovinskog rata bili u Osijeku, snimili album i pružili otpor na svoj način, pod imenom Noise Slawonische Kunst. Sjajan dokument o osječkoj sceni, prikaz 1991. u Osijeku, ratnog ludila i otpora, na koji svi možemo biti ponosni.
 • 18:40h - SATAN PANONSKI
  R: Milorad Milinković (Srbija)
  T: 33'
  P: United Media i AUNS, 1990
  Jedini film snimljen za života Satana Panonskog, ujedno diplomski rad Milorada Milinkovića i uzbudljivo svjedočanstvo nastupa u Beogradu – pratimo nastup u SKC, pa gostovanje kod kultnog Fleke na Radiju B92, razgovor u stanu i sve završava nikad prikazanim kadrovima iz bolnice Popovača. Obzirom da je original nedostupan, pogledajte digitaliziranu VHS kopiju uz dopuštenje autora…
 • 19:25h - RADIO APOKALIPTIKO
  R: Marko Cvejić (Slovenija)
  T: 25'
  P: Zveza tolminskih mladinskih društev,2008
  Fenomen heavy metala i u ovim krajevima ima svoje svijetle trenutke, a jedan od njih je svakako legendarni Metal Camp, u slovenskom gradiću Tolminu, gdje se svake godine okupi 15000 metalheadsa, koji dođu sa svih strana u „konzervativni“ Tolmin i ostaju na tzv. Metal odmoru tjedan dana. Novinar Janez kao objektivni promatrač razgovara sa Jednima i Drugima, ostavljajući nam prostor da sami zaključimo…Dobitnik nagrade publike na DORF 2011.

22:00h - UK TRAIN (D'Noizz, Moz) + Fil Tilen
partijanje dok ne svaneDORF – Jedinstveni regionalni festival dokumentarnog glazbenog filma

Festival je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije sa ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija.
Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog žanra, povećano medijsko praćenje produkcije daje podstrek i autorima i producentima da se iskoristi komercijalni i umjetnički potencijal žanra.
Objavljivanje pobjedničkog filma u video-distribuciji (Dolgcajt, 2007.), bogat festivalski život filma iz DORF radionice (Tri boje revolucije, r.Silvio Mirošničenko 2008), učlanjivanje u svjetsku asocijaciju filmskih glazbenih festivala – AMUSIFF, te inozemna promocija regionalne dokumentarne produkcije pozicionirali su DORF na festivalske karte Evrope.
Gostovanja u drugim gradovima (ukupno 51) i zemljama (Srbija, Slovenija, BiH,Češka, Njemačka, Makedonija) imala su brojnu posjećenost (ukupno cca.35.000 ljudi pogledalo je filmove prikazane na DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće.
Zajedno s Festivalom evropskog filma Palić i Otvorenim univerzitetom Subotica pripremili smo projekt Crossovers, koji je financiran iz pretpristupnih fondova IPA –prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija.

Nema komentara:

Objavi komentar