...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

srijeda, 14. studenoga 2012.

Zemlja gruva! - U opasnosti (necenzurisana verzija)

"Scenario, režija i montaža spota: Jovan Joca Jovanović

Necenzurisana verzija spota koju je režiser Joca Jovanović uradio za beogradski bend Zemlja gruva, ekskluzivno samo na Gruvlend Youtube kanalu.

Spot je nastao u saradnji sa legendom jugoslovenskog i srpskog filma, Jovanom Jocom Jovanovićem, i u spotu su korišteni kadrovi iz njegovog filma "Mlad i zdrav kao ruža", koji on sam montira na muziku i tekst "Zemlje gruva!", tako da pesma i film jedno drugom daju jednu novu dubinu i kontekst.

Sudbina ove necenzurisane verzije je, da su na insistiranja nekih članova benda Zemlja gruva izbačeni kadrovi koji su bili po njihovom mišljenju uvredljivi. Mi smo ipak želeli da učinimo dostupnom i ovu verziju, i zbog toga na poklon svim poštovaocima dela Joce Jovanovića objavljujemo i verziju, onako kako ju je Joca prvobitno i napravio.

Jovan Joca Jovanović, "enfant terrible" jugoslovenske kinematografije, uspeo je da samo jednim filmom sruši sve tabue socijalističkog društva, i primerom dokaže da je čak i u totalitarnom sistemu moguće napraviti autorsko delo koje pomera granice. U filmu koji po rečima kritike predstavlja "šamar filmu i drugim konvencijama", Joca Jovanović oslikava svet podzemlja sedemdesetih, i gradi lik antiheroja koji postaje model za sve što smo bolno preživljavali devedesetih godina, i čije posledice još uvek osećamo u svakoj pori našeg društva."

Objavi komentar