...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

utorak, 15. svibnja 2012.

Ferragosto JAM 5: KANDŽIJA i Gole Žene


Nakon Atheist Rapa, Zemlje Gruva, Gužve u 16ercu, Dječaka, Elvis Jacksona, Filipa Motovunskog i Rahmaneea otkrivamo još jednog hip hop izvođača na ovogodišnjem Ferragostu JAM 5. Ekipa koju ne treba posebno predstavljati, ekipa kojoj je svaki novi koncert još bolji od prethodnog, jedini rep likovi kojima uz Marčela na koncu budu šutke, volili ih ili ne volili jednostavno se nećete moći suzdržati da ne uskočite u neku gužvu, a to su, po drugi put na Ferragostu - KANDŽIJA I GOLE ŽENE

BIO:
Dvadeset petogodišnji (sad već 27) osječki reper, borac za pravdu i humanist, specifično-reprezentativnog imena KANDŽIJA, najveća je nada i novo ime hip hopa na ovim prostorima. Već duže vremena je na sceni, poznat kao jedan od najboljih freestylera.
Upravo tim mnogobrojnim nastupima si je izgradio ime, kako kaže nastupao je svuda; od Ljubljane, Exita u Novom sadu, svakog kluba u Osijeku pa čak i u HNK, većinom uz DJ-a no i sa svojim kontroverznim pratećim bendom "Gole Žene". U bilo kojoj kombinaciji pomiče shvaćanje hip hopa, ruši stereotipe i pravila da su reperi samo bogati crnci iz geta. Nedavno je izašao album imena "Narodnjaci" u izdanju Dallas recordsa (sniman i mix master Morris studio, produkcija: Toza, Sett, Koolade) te je pobrao sve moguće lovorike kritičara i publike te pokazao da se hip hop vraća na velika vrata. 
Poznat po eklektičnom zvuku, posebnom stilu kojeg ponajviše čine iskreni stihovi po kojima je najviše prepoznatljiv. Novi album nazvan "Koktel od rakije" izašao je sredinom 2011. i radi se o konceptualnom albumu, što je prvi put u ovoj vrsti glazbe u nas, te je drukcije od svega sto ste dosad culi od nasih hip hopera, a uz to i puno storytellinga naravno bez kompromisa niti štednje ikoga.
Nastupa zajedno sa svojim bendom "Gole žene" ili sa svojim soundsystemom "Zlatne žice".
Kandžija inače studira, ali kako kaže, polako jer svejedno neće moći naći posao, no volio bi završiti da bi se mogao pravit pametan, vatreni je navijač lokalnog nogometnog kluba Grafičar, voli sve što vole mladi jer mladi su super, i tako...


ČLANOVI:
  • Kanđžija - mc, bog i batina
  • Toxz - back vokal
  • Matej - gitara
  • File - bubanj
  • Pips - dj
  • Tetak - bas
ALBUMI:
KONTAKT:


Nema komentara:

Objavi komentar