...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

petak, 2. ožujka 2012.

Zemlja Gruva @ Pepermint (Report/Galerija/Video)


Nakon obilne večerice u stilu najvećih dalmoša (riba od juče+manistra na pome), preživali smo pred TVom i pokušavali da nitko ne oda dojam pospanosti, sjebanosti i da mu samo malo fali da izjavi e ajd ipak ne idemo….mrtav sam. Sve kladionice su bile naklonjene meni da ću biti pobjednik, ali čudnu bol u prsima sam negirao te čekao da drugi učine prvi korak. Vjerojatno razmišljajući kao i ja, mada to oni nikad neće priznati, ova farsa se nastavila te smo se na kraju spakirali, zaboravili pelin, kupili pivo usput i lagano odlepršali prema klubu. Malo smo srkali pivo, neki od nas su udisali zrak na svakoj tramvajskoj stanici, dok su je ostali pokušavali gurnut iz tramvaja tokom rituala disanja. I tako mi stigli u Ilici 24. Još danas mi nije jasno kako sam prije samo nekih tjedan dana uspio ga tražit jedno pol sata. Hmmm?!?!?!?


Ali gugl je bio moj prijatelj. I tako mi upali u Pepermint, opskrbili se tekućinom i javili se ekipi iz Zemlje Gruva da se i upoznamo kad već surađujemo na ovogodišnjem Ferragosto Jamu. Totalno važni, ćaskamo, oni se spremaju za nastup, a Marko pohotno gleda na striptiz štangu koja ga je toplo iznenadila usred backstagea. Dogovor je brzo pao. Obavezno ga moram slikat kad svi izađu. I tako se mi pripremimo, svi izađu, on zaskoči štangu, ja ko pravi Lupino, kad ono netko je nešto zaboravio i nažalost prisustvovao ovom iznimno hetero trenutku :D.  No dosta priče. Slijedilo je ono najbitnije, Zemlja Gruva uživo. Bilo je to nešto kao zadnja provjera nogometaša prije velikog natjecanja. I odmah Vam mogu reći bit će to ludo prvenstvo na Ferragostu. Uz prve taktove svirke vidjelo se ta će to bit pravi hip-hop, reggaee, soul, r’n'b, afro funky đir. Ili nešto u tom stilu :D Koncert su otvorili sa pjesmom „U opasnosti“, nastavili s „Himnom“, „Da li bi ti“, „Danas nije juče“ , „Šećeru“. Kad smo pomislili kako je ovo jednostavno prekul, a najbolje pjesme još nisu ni odsvirane stiže „Slon“ iz Gruvlenda i totalna ludnica u Pepermintu. Savršeno odrađena obrada hita Dine Dvornika „Zašto praviš slona od mene“ . Oni koji se u ovom trenutku već nisu poprilično oznojili od skakutanja i groove-anja sad su bili zasigurno sa ogromnom znojnom mrljom na svojim krpicama. No vremena za predah je premalo jer ga Zemlja samo zadaje, jednu za drugom. Nastavilo se u ritmu „obrada“. Aloe Blacc treba dolara, Zemlji Gruva treba dinara. U trenutku je cijeli Pepermint bio u điru i pjevušio „Trebam dinar, dinar, dinar mi je potreban“. Bližio se kraj koncerta, a oni su samo dizali ritam i energiju svake pjesme. Za ubojit kraj ostavilo se tri iznimna hita „Nisam znala da sam ovo htela“, „Najlepše želje“ i „Da bi nam“. U ovom trenutku Vaša dva reportera su po drugi ili treći put zaplakali od sreće što je ovaj band bukiran i što će Vas sve oborit s nogu na Ferragostu. Vjerujte mi na riječ. Vratili su se na bis ponovili dvije stvari, ubacili još jednu ludu obradu Dine (ovog puta Afriku) te završili sa Himnom- Živeoooo Gruvlend, živeoooo :D

Još nekih desetak minuta nakon koncerta smo izmijenjivali dojmove i svi se složili da su jednostavno drukčiji i odlični. Drukčiji zvuk, gdje nijedan od cca 10 instrumenata nije napadan, a s druge strane svaki dobiva svojih 5 minuta na pozornici da pokaže što zna i može. Puhačka sekcija (trombon, truba, saksofon) je oduševila što sa svirkom što sa svojim performansima, a isto tako i klavijaturist te bubnjar i striček u pozadini koji je udaro po bas gitari ko da sutra ne postoji. Naravno velike pohvale i vokalima koji su jednostavno izvrsni i live zvuče prejebeno (iznad očekivanja definitivno). 

Ukratko to je bilo to. Pozivam Vas sve ako imate priliku i uhvatite ih u Vašem  susjedstvu odjurite na koncert, upoznajte se s njihovim radom(ako već niste), a onda u osmom mjesecu dođite uživat i pjevat uz Zemlju Gruva na Ferragosto Jam 5. 

Bilo je već dobrih pola 2 i radni narod je već odavno trebao biti u krpama. Nakon koncerta ostaje onaj osjećaj, baš me briga trenutno što ću sutra kasnit na poso i što neću spavat jer je ovo bilo jebeno i bila bi šteta da sam fulao ovaj koncert.
GALERIJA
by: sish

Nema komentara:

Objavi komentar