...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

petak, 2. ožujka 2012.

N.E.T. teatar @ Blues & Kino Dovrana, 10.03.2012.


Natjecanjem u Društvenim igrama krajem 2011. godine najavili smo Vam naš N.E.T. projekt (Nonviolence.Equality.Tolerance) za promociju nenasilja, jednakosti i tolerancije. Došlo je vrijeme da krenemo konkretno u našu misiju.

10.03.2012. Vas pozivamo na dvije predstave Satiričnog kazališta mladih Slavonski Brod koji je ujedno i jedan od partnera našeg projekta. Prva predstava Nije tango koja je prvenstveno namijenjena mlađoj publici, ali i svima koji se osjećaju mladima biti će održana u malo drukčijem okruženju nego što smo dosad naviknuli. U 15:30 sati obvezno naletite u Caffe bar Blues i uživajte u ovoj potpuno besplatnoj predstavi.

Nakon što se malo odmorite i spremite za van slijedi još jedna predstava u izvedbi istog kazališta. Ovog puta lokacija je Kino dvorana „Papuk“, a početak predstave Dekameron je u 20:00 sati. 

Tokom obje predstave podijelit ćemo Vam prikladne flyere koji će Vas upoznati s nastavkom projekta te Vam ukazati na problem nasilja i netolerancije među mladima.


Intrigantna predstava prožeta crnim humorom koja nam govori kakvi ljudi postaju kad u trenutku ugroze njihovih života otvore svoju svijest i karakter drugima. Mlada ekipa SKM-SB eksperimentirajući novim pristupom kazalištu koristila je i video medije u pronalaženju pristupa ljudskoj osobnosti i uspjela nam dočarati o kakvim se osobama radi prilikom slučajnog susreta u liftu koji ostaje par sati u kvaru.

Giovanni Boccaccio nevjerojatnom svježinom priča o tuzi, ljubavi, seksu i naivnosti…našim ljudskim vrlinama. Dekameron nije proizvod bludnog i uzavrelog života kakav je bio Boccacciev, već plod profinjene umjetničke analize i tihog istraživana genijalnosti koja živa u prostoru i vremenu. Dekameron je najava renesanse, pada okrutnog srednjovjekovnog morala, radost životu u tmurnom vremenu kuge koja je harala Evropom. I dok u Dekameronu priče deset dana pričaju djevojke i mladići, u ovoj našoj „ekranizaciji“ teatra, priče predstavlja putujuća družina glumaca i sama opterećena unutarnjim vezama i napetostima uslijed teškog doba.

Nema komentara:

Objavi komentar