...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

četvrtak, 15. ožujka 2012.

Ferragosto JAM 5: DJEČACINakon Atheist Rapa, Zemlje Gruva, Gužve u 16-ercu i Filipa Motovunskog predstavljamo i prvo repersko ime na ovogodišnjem Ferragostu JAM 5. Velika nam je čast najaviti trojac koji svojim novim albumom pune sve žive klubove, rade duple, pa ček i troduple koncerte koji su i dalje puni do čepa. Ljudi spremi te sa za ISTINU i DRAMU jer stižu nam DJEČACI.

BIO:

Negdje 1999. godine, na dva različita kraja Hrvatske, u Splitu i u Zagrebu, svoj razvitak su započeli sadašnji članovi Dječaka. U Splitu su Vojko (tada zvan Nebu) i Ivo (tada zvan Drugi) počeli snimati svoje prve demo snimke na kazetofone i mikrofone ugrađene u monitor. Za to vrijeme, u Zagrebu, Danijel (sada znan kao Zondo) je počeo snimati svoje prve tekstove na tuđe beatove s posuđenim mikrofonom. Kid Rađa je tada samo slušao rap, a od ostalih Dječaka, poznavao je samo Ivu, s kojim je išao u istu srednju školu i koji mu je povremeno posuđivao neke klasik albume.
Sam začetak Dječaka možemo naći u gostovanju Zonda (tada znanog kao ChozenOne) ljeta 2000. godine na legendarnoj splitskoj hip hop emisiji DJ Forcea. Emisiju su naravno slušala ostala 2 člana dječaka i odmah su rekli «kako to da ovaj majmun iz Zagreba od 16 godina gostuje u ovoj emisiji, a mi ne gostujemo». Ne treba ni reći da već iduće godine, Predsjednik, Vojko i Ivo gostuju u istoj emisiji i bacaju freestyle u eter. To razdoblje je najbolje opisano u Vojkovoj pjesmi «Bek In D Dejs 1». Za to vrijeme na početku iste godine, Blackout, DJ Force i još mnogi hip hop DJ-evi u hrvatskoj puštaju prvi singl grupe Eter u svojim emisijama. Eter je bila Zondova grupa koju je osnovao s još jednom djevojkom 2000. godine, ali grupa nije doživjela 2002. godinu.
Idućih godina, Zondo se posvećuje raznim hip hop projektima sa željom da razvije cjelokupnu hip hop scenu i digne ju na idući nivo. Ti projekti su mu ostavljali malo vremena za glazbu, pa je u toku od nekoliko godina izbacivao samo po nekoliko pjesama godišnje na ulicu. Za to vrijeme, Nebu i Drugi bilježe strelovit napredak i povećanje broja poklonika. Od pjesme «Crni Kisik» pa nadalje, postaju sinonim za futurističan stil koji je bio apsolutno jedinstven u usporedbi s ostatkom hrvatske scene. Zondo primjećuje njihov potencijal i počinje ih promovirati preko svojih projekata.
Na ljeto 2002. godine, Vojko, Ivo i Zondo se upoznaju na jamu u Splitu gdje su Nebu i Drugi nastupali u Domu mladeži. Pada prvi zajednički cypher uz more. Glazbeni razvitak se nastavlja, pa 2003. godine Vojko, Ivo, Vrući Pas i MC Miško snimaju jedan od najlegendarnijih hrvatskih podzemnih klasika ikad – «Još Trčimo Ulice». Jedna i najbolja himna Blejzonix slenga. Na toj pjesmi Vojko u punom efektu upoznaje hrvatsku scenu sa strukturom rima kakvu sada zovemo multijima. Kid Rađa prvi put prezentira svoje vještine na «Umorim Te u Baloneru», nastavku «Još Trčimo Ulice».
NASTAVAK

ČLANOVI:
ALBUMI:
KONTAKT:

2 komentara:

Anonimno kaže...

kog boli kurac..

admin kaže...

tebe očito ne

Objavi komentar