...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

utorak, 14. veljače 2012.

Ferragosto JAM 5: GUŽVA U 16-ERCU


Nakon Atheist Rapa i Zemlje Gruva predstavljamo još jedna bend koji će nastupiti na ovogodišnjem Ferragostu JAM 5. Najdugovječniji osječki punkeri kojima će ovo biti drugi put da sviraju na PIKNIKU, ovog puta sa svježim albumom "JE NE REGRETTE RIEN", dolaze ponoviti makljažu od prije dvije godine kad je za vrijeme svirke po najjačoj kiši ikad i blatu od pete od oka 500tinja najizdržljivijih radilo anđele u baltu! Veliko nam je zadovoljstvo najaviti - GUŽVU U 16-ERCU!


BIO:

Prvi koncert benda održan je u Zagrebu davne 1993. godine, pa računamo da od tada bend ustvari postoji, mada je i prije prvog koncerta bilo par demo snimaka benda. Osnovni idejni, pokretački trojac benda od početka: Muto, Kemo i Jela sviraju i dan danas.
Ostali članovi: Matak i Mengele sviraju u bendu već dugi niz godina, dakle standardna uhodana ekipa za seoske zabave i derneke.
Prečesto zaslužno spominjanje Padovana, Žileta, Gobca i Psiha, koji isto imaju sviračke zasluge u bendu, po mome mišljenju potrebno je i ovdje spomenuti.
Nakon te 1993. i niza koncerata te još par demo snimki po raznim studijima bend doživljava prekretnicu:
1998. bend osvaja prvo mjesto na prestižnom u to doba Art&music festivalu u Puli. (ovo nam je jaaako drago).
1999. bend objavljuje album Čir na 12-ercu, za Croatia Records te iste godine osvaja se Crni Mačak za najbolji novi bend (crni mačić). Snimaju se dva odlična spota koji se i danas vrte glazbenim televizijama. ( u to vrijeme Hit Depo bila je jedina i predobra emisija).
2006. za Dirty Old Label gospodina Banjanina bend izdaje album ‘Punk Urac’. Snimaju se još dva odlična spota. Loše po fanove je to što se niti jedan album ne može naći u slobodnoj prodaji (Croatia records nije radila reizdanje 1. albuma, a drugi album se može naći samo u Zagrebu Dirty old Shop, i po distroima na festivalima).
2008. godini bilo je odsvirano 26 koncerata i festivala (Mak fest, PPP, Sarajevo, Live and Loud, FUK fest, Satanov memorijal, Punk Rocketfest…) bilo bi toga i više, da su nam poslovi i obitelji dopuštali, jer zbilja volimo svirati (najbolji hobi na svijetu)…
2009. godini zbog pripreme albuma nešto manje, ali puno kvalitetnije svirke (Organizirani Kaos, Opatijske Barufe, To be Punk, 10. DOF, Velika, Mikrofonija Bečej, SARS Sinj, a evo i in memoriam Tuna u Pauku…).
2012. Ja ne Regrette Rien za Geenger Records


ČLANOVI:
  • Muto: vokal
  • Kemo: gitara
  • Jela: gitara
  • Matak: bubanj
  • Mengele: bas
ALBUMI:
KONTAKT:


Nema komentara:

Objavi komentar