...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

ponedjeljak, 16. siječnja 2012.

S.A.R.S. - Perspektiva (SPOT)


Naši najdraži Srbi izbacili su spot za pjesmu koju redovno izvode na svim koncertima i svi ju pjevamo, a ne znamo odakle ju znamo pošto do sada nije bila objavljena ni na jednom službenom izdanju niti je postojao kvalitetniji snimak pjesme osim različitih video zapis mobitelima i digitalcima sa nastupa. Radi se naravno o grupi S.A.R.S. i pjesmi Perspektiva. Također početkom 12. mjeseca prošle godine smo bili na njihovom koncertu u Zagrebu, ali u to vrijeme stranica nije bila u funkciji pa vam sada u nastavku donosimo report sa koncerta.

09.12.2011. Sveže Amputirana Ruka Satriania iliti SARS, neosporno trenutno jedan od najpopularnijih beogradskih bendova, opet nas je počastio izvrsnim nastupom u zagrebačkom klubu Boogaloo. Naravno, i ovaj put smo odlučili ne propustiti dobru zabavu pa smo se zaputili tamo. Neki od nas potegnuli su čak 200 i nešto kilometara u našu metropolu na koncert, ali idemo ispočetka.

Ekipa: ma nije mogla bit bolja, doduše falila su nam još dva člana koja su nažalost bili prisiljeni odustati. Druženje je započelo ispred Boogalooa sa pokojom čašom/litrom vina i dobrom zajebancijom. Još smo malo cugnuli i lagano krenuli prema ulazu gdje je bilo smijanja, provaljivanja svakakvih gluposti, ali sve u svemu brdo smijeha i zajebancije. Budući da smo lijepo počeli morali smo to sve nastaviti unutra na šanku. Za nježniju polovicu ekipe večer  je bila u znaku višnjevače, što su i dokazale neumornim guranjem kroz prepuni Boogaloo kako bi se dočepale te male čašice jer kako kažu vise ništa nije isto bez višnjevače.

S.A.R.S.  je prvom pjesmom publiku digao na noge i čagica je mogla početi na poznate hitove; Debeli lad, Može i drugačije, To rade, Ana, Ratujemo ti i ja itd. Kako su se pjesme redale, atmosfera je postajala sve bolja. Naravno, vrhunac koncerta se dogodio kada su zasvirali Buđav lebac i Rakiju. Došlo je vrijeme za prvi poziv na bis. Naravno ekipa S.A.R.S.-ovaca se vratila, odsvirala još par najvećih hitova te se povukla u svoje odaje. Lagano smo već počeli izlazit van kad smo shvatili da smo izgubili jednog člana koji je krenuo u probijanje do backstage-a, što mu je i pošlo za rukom na kraju. Kako je publika bila toliko ponesena atmosferom pa su se S.A.R.S.-ovci morali vratiti još jednom. U cijeloj toj gužvi dio nas je ostao vani, dio se je silno trudio doći nazad na staro mjesto u prvom redu a jedan najuporniji je i dalje pokušavao doći do backstage-a. S.A.R.S.-ovci  su zadnjim vraćanjem na binu  zaključili ovaj odličan nastup pred punim Boogaloom. Što reći nego da su oduševili kao i svaki put do sada.

Ranije spomenuti  član delegacije koji je krenuo na svoje putovanje prema backstage-u, na naše čuđenje pa i svih ostalih pojavio se na zadnjem bisu na bini zajedno sa S.A.R.S.-om. Po završetku nastupa uputili smo se svi prema backstage-u kako bi uslikali par slika, dobili potpise maskarom (zbog nedostatka kemijske ) te porazgovarali sa ekipom S.A.R.S.-a. Nekolicina nas još uvijek pod dojmom festivala pod našom organizacijom (Ferragosto Jam) na kojem je S.A.R.S. ljetos odradio svoj 100. nastup nije moglo odoliti a da ne postavi pokoje pitanje vezano uz Ferragosto. Iako su od Ferragosta odradili 30tak nastupa  rado ga se sjećaju te šalju pozdrave svim Ferragostovcima i K.L.U.B.-ovcima te su istaknuli želju da bi se rado vratili odsvirati još koju svirku kod nas. Pristupačni, neposredni i jedinstveni - tako bi mi opisali ovu ekipu koja je napravila kaos gdje god da se pojavila.

Oni su sa svojim žutim kombijem lagano krenuli svojim putem, a nas 4 s našim crvenim ''kombijem''  prema IN baru. Reći ću samo da smo došli ujutro u pola 6 doma... to je sasvim dovoljno.
Naravno rado isčekujemo sljedeći koncert u lijepoj našoj i vidimo se tamo jer K.L.U.B.-ske snage baš kao i S.A.R.S.-ovske nikad ne spavaju.

by: Ogi, Marta, Lana i Al Zabone

Nema komentara:

Objavi komentar