...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

utorak, 18. listopada 2011.

TAKSIRAT festival, Skoplje, Makedonija


Tijekom našeg boravka u Vukovaru na konferenciji MusicWithout Borders upoznali smo jednu vrlo zanimljivu ekipu koja u Skoplju u Makedoniji organizira festival pod imenom TAKSIRAT i to već 13 godina za redom.

Počeli su 1998. godine kao mali festival sa 300tinjak posjetitelja na kojem su svirali smo bendovi iz ex-yu bendovi: Dubioza Kolektiv, Rambo Amadeus, Superhiks, Pekinška Patka, Hladno Pivo, SARS, ... Sada je to festival kojeg posjećuje 10000 ljudi, traje tjedna dana, održava se na nekoliko različitih lokacija u Skoplju i na njemu su svirali bendovi kao: Iggi Pop & The Stoges, Manu Chao La Ventura, Gentelman, Onyx, Guano Apes, The Roots, Juliette Lewis, Dellinquent Habbits, Fun Lovin Criminals, The Wailers, MOP, dj Premier, i mnogi drugi! Osim koncertnog dijela koji je glavni dio festivala organizirane su i različite predstave, seminari, projekcije filmova, promocije novih izdanja, ...

Festival je organiziran tako da tokom tjedna od ponedjeljka do petka na različitim lokacijama u Skoplju se održavaju koncerti na koje je ulaz besplatan, a u subotu je velika završna večer na prostoru koji prima 7000 ljudi, ulaz je 10tak eura i rasprodan je zadnje zadnjih nekoliko godina.
Ove godine se Taksirat održava od 25.11. do 03.12., još nije najavljen ni jedna izvođač, ali s obzirom na prijašnje godine, neće razočarati!

Ekipa nas je pozvala na festival i mi ga planiramo i posjetiti ove godine i to glavnu završnu večer. Ako ima zainteresiranih ljudi koji bi nam se pridružili na ovoj ekspediciji neka nam se jave. Uskoro ćemo vam i napisati koji nam je točan plan puta i kolike su cijene i što nas sve čeka tamo, pa ako zbilja neko hoće sa nama neka se slobodno javi.

Sve informacije o festivalu provjerite: TAKSIRAT

1 komentar:

Anonimno kaže...

This is a tipic that's close to my heart... Best wishes!
Where are your contact details though?

Here is my website ... Meet Singles In Arkansas

Objavi komentar