...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

petak, 14. listopada 2011.

K.L.U.B. (rap) Orahovica/Feričanci/Slatina

K.L.U.B. je glazbeni sastav nastao 2005. godine u Orahovici, okupljeni zbog istih interesa i ljubavi prema glazbi.

Povijest:

2005. / Poznavajući se i surađujući još od ranije (Damental, Don Dante, Kiddara, Šiš, Markeđani i kg Brekq) su odlučili udružiti snage u bend nazvan Klub Igrača. Sve se desilo u kultnom clubu Blues (Orahovica) u svibnju 2005.

2006. / Takav šesteročlani sastav je uspio posnimati 5-6 pjesama ali, zbog osobnih razloga, Don Dante i kg Bresq nakon godinu dana napuštaju Klub Igrača, dok ostala (i sadašnja) četvorka nastavlja sa radom pod imenom K.L.U.B.

2007/08. / Ova postava radi i snima punom parom, te upisuje taj dio Slavonije na hrvatsku hip hop kartu, što se vidi iz mnoštva nastupa i demo snimki do izlaska prvog demo albuma.

2009. /  za prvi maj izlazi prvi album pod nazivom Dostava Zvuka, koji je podjeljen u 1500 na nastupima širom Hrvatske, interes za albumom pokazale su i neke izdavačke kuće, ali zbog lijenosti članova benda, nikad ništa od toga.  Priključuju i 2 DJ-a : Distinctive (rezident Club Blues) i Rofellos (hhunity.org C.E.O.)


2010. / i dalje se nastupa i započinju se raditi nove pjesme, koje ostaju ne završene.  Nakon dvije godine raznih dogovora, K.L.U.B. počine vježbati sa našičkim metal bendom "Uthovar", nakon raspada Uthovara, malo slabije ali nastavljaju raditi sa bendom Portman.


2011. / staju sa nastupima, te u rujnu počinju počinju prvi dogovori i ideje oko novog albuma.

2012. / za prvi maj izlazi drugi album pod nazivom Sve u svemu, priča oko službenog izdavanja albuma se ponavlja kao i za prvi album


Ranija povijest članova

Kiddara: Pet godina prije nego što je postao član K.L.U.B.-a, bio je član legendarnog slatinskog dvojca Kid&Smajl. Dečki su puno nastupali, a još više snimali. Iza njih je ostalo 50-ak pjesma od kojih su poznatije: Nedodirljiva (Sett rmx), U poslu s Franjom, U poslu s Krizom, U poslu s Invalidom, Zidar zna, Ajmo diži se... Od ulaska u K.L.U.B. osim na zajedničkim stvarima također radi na solo projektima, Dregermajster Crew-u i kao producent za mnoge izvođače širom Balkana.

DaMental: Nekoliko godina prije ulaska u K.L.U.B. je radio sa Don Danteom. Iza sebe imaju jedan zajednički album te je samostalno izbacio nekoliko pjesama koje su vrlo dobro stajale na netu: Pravila igre, Sanjam da bježim, Ispod površine,... Kao član K.L.U.B.-a ističe se kao vodeći beatmaker, radi na solo projektu, te na zajedničkom albumu sa Toxzom.

Markeđani & Šiš: Nakon što je Markan snimio nekoliko pjesama u dvojcu Frka i Lima, počeo je intenzivnije raditi sa Šišem. 2003. na jednom partiju na kojim su nastupali pod imenom Frka&Sisa, upoznaju Kida koji ih uzima pod svoje okrilje. Mijenjaju ime u Liga2 i rade stvari kao što su: Stop, Misli prate me, Stil nije na tebi, Outro, Chagica, Majica na pruge... Ulaskom u K.L.U.B. dvojac prestaje s projektom Liga2. Trenutno maštaju o albumu sa live benom.

Članovi:

 • Marko Nemec aka ''Markan/Markeđani'' (MC)
 • Bojan Vidovć aka ''DaMental'' (MC, Beatmaker)
 • Ivan Šišuljak aka ''šiš'' (MC)
 • Josip Lukić aka ''Kid/Kiddara'' (MC, Beatmaker, Producent)
Rezerve:

 • Dino Krščanski aka ''Dj Distinctive'' (DJ, Beatmaker)
 • Ivan Vedak aka ''Dj Rofellos'' (DJ)

Bivši Članovi:

 • Kruno Bošnak aka ''Don Dante'' (MC, Beatmaker) RIP
 • Neven Petković aka ''kg Breske/GUN'' (MC)

Diskografija:


 • 1500 primjeraka 
  produkcija: DaMental i Kiddara
  gosti: Kandžija, Burky, Yula, DJ Chill, Deyo BTC, Blunter, 4Limbz Crew

  trajanje: 54:13
  pjesama: 15
   label: Dostava Zvuka ©
 • K.L.U.B. - Sve u svemu, Svibaj, 2012.

  
 • Booking: 0981938611 / dostava.zvuka@gmail.com

Objavi komentar