...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

ponedjeljak, 16. svibnja 2011.

Ferragosto JAM 4: SIX PACK

 

Kao što su mnogi i nagađali, kad nam Miki već dolazi sa Čovekom Bez Sluha nije teško strpati još trojicu u kombi pa da i SIX PACK na Ferragostu predstavi svoj novi album Epicentar koji će se na besplatnom downloadu naći krajem svibnja!

BIO:

Bila jednom jedna rock scena u Smederevskoj Palanci… Six Pack (pakovanje od 6 piva) postoji 17 godina. Od članova bendova različitih muzičkih usmjerenja koji su tada činili okosnicu rock scene Smed. Palanke, listopada 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju većine kritičara, kolega i publike najutjecajniji i zasigurno jedan od najboljih punk rock bendova na Balkanu.

 Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim živim nastupima, Six Pack je jedan od prvih domaćih, a svakako prvi domaći underground bend koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svugdje gde se svirati može.Već '95. godine, nepunih godinu dana od nastanka benda, Six Pack je odsvirao mini tour po Grčkoj, '98. tronedjeljni tour u Nizozemskoj, a ex-Yu republike su lokacije na kojima je sada češće nego kod kuće. Zanimljivo je da se ulaznice za koncerte Six Pack u Zagrebu rasprodaju i po 15 dana prije samog koncerta, i to preko interneta bez i jednog zaljepljenog plakata.


 Ni jednog se trenutka odričući svojih punkrock stavova, Six Pack je uspio da napiše neke od najljepših ljubavnih textova u srpskoj rock povijesti i isto tako iskritizira (pa često i popljuje) sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema u kome se godinama svi batrgamo kroz svoju diskografiju koja počinje albumom «Pretnja ili molitva?», zatim nastavlja kultnim albumom «Fabrička greška» koji je doživio 2 reizdanja, totalno sirovim i beskompromisnim «Minut ćutanja», te aktualnim izdanjem veličanstvenim albumom «Musique», koji se po zvaničnim rezultatima IPS i MAMUT-mega store-a prošle godine količinski prodavao rame uz rame sa Zravkom Ćolićem! Ovih dana, Six Pack je objavio dugo očekivani album "Discover" na kome se nalaze obrade omiljenih pjesama članova benda, uglavnom iz osamdesetih godina. Album je sniman preko ljeta u malom i skromnom studiju u Smed. Palanci i definitivno neće biti posebno promoviran i eksploatiran, jer iako bi mnogi ovakav potez benda tumačili kao komercijalni trzaj - album "Discover" je sniman isključivo iz zabave i u cilju da se skrati vrijeme do novog autorskog albuma čije snimanje počinje već krajem godine.


BEND:
  • Miki - vokal, gitara
  • Miloš - bubnjevi
  • Đole - bas gitara
  • Branko - gitara

ALBUMI:

SPOTOVI:

Nema komentara:

Objavi komentar