...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

srijeda, 27. travnja 2011.

Report: Pozdrav Azri

 
22.04.2011. u Kino dvorani „Papuk“ održan je četvrti po redu koncert iz glazbenog programa Udruge. Dosadašnje tri „Dostave zvuka“ su protekle bez ijednog problema u organizaciji te je bilo pitanje vremena kada će doći i ona jedna kad će nešto krenuti po krivu. Bili smo spremni na većinu stvari, ali nismo bili pripremljeni na činjenicu da nas Murphy oplete onako muški. Kad je prva stvar (nedužni luster) otkazao poslušnost sve je krenulo po krivu. Instrumenti su pucali, gasili se, posuđivali (hvala dečkima iz Novog svijet) i naravno krali (o tome malo kasnije). Nego, vratimo se na ono bitno, na koncert.

Predgrupa Pozdravu Azri je bila osječka grupa Pullover koju smo imali priliku slušati i u Blues-u. Punk/metal obrade hrvatskog thrash/dancea 90-ih još uvijek su jako zanimljivo štivo te je tokom njihovog koncerta bilo poprilično žustro pred stage-om. Šteta što je većina ljudi odlučila ispred Blues-a pričekati Pozdrav Azri ne znajući da ovaj bend itekako zaslužuje njihovu podršku i plesno nastrojene kukove. Nakon vrlo dobre svirke Pullover-a, od sat i pol, uslijedila je petnaestominutna stanka zbog tehničkih problema vezanih uz krađu (o tom još uvijek nešto kasnije). Nakon razrješenja nastale situacije na bini su se pojavili i dečki iz Pozdrava Azri, predvođeni Borisom Leinerom i Mišom Hrnjakom, što je u mješovitom društvu koje se našlo na koncertu izazvalo pravu euforiju. Koncert je otvoren pjesmom „Nemir i strast“ koju je publika zdušno popratila. Zaredali su hitovi: „Lijepe žene prolaze kroz grad“, „Poziv na ples“, „A šta da radim“ te se atmosfera poprilično zahuktavala. Osim spomenutog dvojca, pravo oduševljenje u publici je priredio i gost Davorin Bogović koji je svojom iznimnom energijom podigao ovaj događaj na sasvim novu nabrijanu razinu. Dečki su odradili izniman posao sviravši punih 2 i po sata na opće oduševljenje publike. Po završetku koncerta uslijedilo je gromoglasno skandiranje i poziv na bis. I onda je krenuo lom. Za urnebesni kraj bolji odabri od pjesme „Balkan“ nije postojao. Pjesma u potpunosti izvedena od strane publike bila je  pravi šlag na torti ovog zanimljivog event-a.

A sad samo red, dva o događajima koje sam ranije spomenuo, a vezani su uz krađu. Sve će bit malim slovima jer taj vic maher kreten (u daljnjem tekstu) ne zaslužuje ni da ga se spominje.
Taj vic maher kreten je ukrao Leiner-ov sner(dio bubnja J). I još bi shvatio krađu da je taj sner ukraden u svrhu: „E imam bubanj doma pa mi treba“. Ali ne. Taj vic maher kreten, koji je odlučio sabotirati ovaj koncert, je nakon krađe opremu bacio u kontejner za smeće. DA TI LJUDSKI KONTEJNERU ZA SMEĆE, AKO ZNAM DI SI BACIO  ZNAČI DA SMO PRONAŠLI OPREMU. Uglavnom. 22.04.1915. klor je korišten kao kemijsko oružje u drugoj  bitci kod Ypresa. Šteta što nisi bio tamo već na Pozdravu Azri.

Nema komentara:

Objavi komentar