...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

srijeda, 9. ožujka 2011.

Ferragosto JAM 4: gdin. Smeđi Šećer

Prvi od DJ-a koji će vas zabavljati sa svojim setovima funka, soula, bluesa i jazza u poslijepodnevnim i rano jutarnjim sati dolazi direktno iz Rijeke a ime mu je gdin. Smeđi Šećer.

...već skoro punih godinu dana zaslađuje život riječkoj publici puneći im uši, tijela i duše ponedjeljkom navečer na radio Trsatu „slatkom crnom glazbom“ s vinila.

Sin jedinac brižnih roditelja kolekcionarskom, da ne kažem gikovskom, predanošću, godinama skuplja gramofonske ploče funk, soul, blues i jazz izvođača. Pribrojimo li tome, sobu prepunu knjiga o glazbi i nezobiloznog prozora u svijet informacija, Interneta, silnu njegovu želju da bude crncem i neutaživu želju za znanjem i otkrivanjem uvijek novih, zaboravljenih i neotkrivenih glazbenika domaće i ine scene, bila bi prava šteta da ovaj mekani mladac nije izašao iz te iste sobe i pokazao svijetu što ima, zna i umije!

Gospodin Smeđi šećer nespojivi je spoj balkanskog prostakluka i crnačke sirovosti, ugleđenog ljubavnika i sramežljivog romantičara; kada na radiju čujete njegove lamentacije o ljubavi, zapitat ćete se je li to onaj isti tip koji je u bijeloj potkošulji i zlatnim lancem uokvirenim dlakavim prsima pred svima klečao i ljubio sliku Miše Kovača.

Čovjek čiju emisiju s jednakim nestrpljenjem očekuju usamljene kućanice, lepršave tinejdžerke, glazbeni znalci, vječni apsolventi, zaljubljeni parovi, glazbeni gikovi, ljubitelji dobrog humora, ljubitelji, ljubavnici, romantičari i dimnjačari; čovjek je koji jednom mjesečno napuni cafe Jazz Tunel mladima (i ne bas tako mladima) željnima dobre zabave i subotnjeg mrdanja guzom, da se ne može disati.

Ako ste prespavali ovu godinu, Riječani, moguće je da ste propustili ovu svježu pojavu; upalite radio ponedjeljkom u 21h na 87,6 Mh, dođite svake zadnje subote u mjesecu u caffe Jazz Tunel i sami se uvjerite u gore napisano.

Voljeli ga ili ne voljeli, jedno je sigurno – gospodin Smeđi šećer neće se truditi da vas zadivi, jer se on „samo dobro zeza“, ali vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim!


Nema komentara:

Objavi komentar