...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

četvrtak, 3. veljače 2011.

Ferragosto JAM 4: ĐUBRIVO


Gužva u 16-ercu, Grupa tvog života, Belfast Food, Marčelo i Iskaz, Frenkie i Montirani proces, Kandžija i Gole Žene, Sett, 3ki Still, RHS Coolektiv, Dead Fish, We Come One, Dem Cerw, Portman, Uthovar, Mali Medo, Tracktor i Dooplee, Novi Svijet, dj Pips, dj Chill, dj Distinctive, dj Raja, Pacov, Bechary, BTC, Fil Tilen, Funkee Sapiens, Tarantoo, SB Reprezenta, Flok, Toza, Antitalent ... su izvođači koji su nastupali na dosadašnja 3 Ferragosta. Sada Vam s ponosom predstavljamo prvi bend za ovu godinu koji će nastupiti u petak, 05.08., a to su splitski punk-rock metalci ĐUBRIVO.

Đubrivo je splitski punk/heavy metal sastav. Osnovali su ga Toni Aničić "Koja" (vokal) i Jure Listeš (bas) 1994. Ubrzo kompletiraju postavu i kreću sa svirkama. Tekstovi su od početka provokativni, crnohumornog karaktera, sa pomalo montipajtonovskim crtama apsurda. Glazbeni počeci su više bili na bazi punka, dok su sviračkim napredovanjem sve više do izražaja dolazili metal korijeni članova.

Godine 1996. dolazi drugi gitarist Darko Grubišić, a malo kasnije se skupina razilazi s Jurom. Dotad publici van Splita poznat jedino po snimci jednog nastupa iz prethodne godine, u ljeto se snima prvi pravi demo "Postmodernistički Manifest Suvremene Kulturologije" kako bi se bend kvalitetnije promovirao. Nastupile su mnoge svirke i bend je stekao reputaciju po Hrvatskoj. Postava Đubriva se ustalila 1999 s Kojom, Darkom te novim članovima Tišom (gitara), Narančom (bas) i Đoletom (bubanj). Bend u tom sastavu snima legendarni demo "Zašto sarma ne leti?". Taj demo je i dan danas jako popularan, bendu je donio nastup na HGF-u na kojem su osvojili prvo mjesto i snimanje albuma za Anubis Records. Iduća godina je protekla u snimanju tog albuma koji se uslijed čudnih okolnosti nikad nije pojavio.
 
Tada je grupa prorijedila nastupe, dok se postava i dalje mijenjala. Svirke koje su se tada održavale pokazale su da sastav ima vjerne fanove pa nastavljaju s dobrim radom. Nakon dobrih koncerata na KSET-u i u Boogaloou 2006. Đubrivo je postiglo sve što se može postići u "undergroundu". Krajem 2006. Đubrivo dobija ugovor s poznatim izdavačem "Menart". Bend tada kreće s snimanjem novog dugo očekivanog albuma. Početkom 2007. izlazi video spot za prvi sing "Porno Star". S tom pjesmom se i prijavljuju na Doru 2007. ali nisu ušli u finale. Nedugo nakon toga izlazi album 100% prirodno, album je jako dobro prihvaćen od strane fanova, a i pokupio je pohvale kritičara. Zatim kreće turneja pod nazivom "Isprašit ćemo vam tour 2007". Na toj turneji Đubrivo je bilo predgrupa sastavu "Hladno pivo" na njihovim koncertima, a i održali su dosta samostalnih koncerata. 2008 izlazi drugi video spot za pjesmu "Vaša kćerka". Nakon toga skupinu napuštaju braća Koceić odnosno Vojan (gitara) i Marin (bubnjevi). U novoj postavi s bubnjarem Gogijem i novim/starim gitaristom Tišom rade na novim pjesmama i pripremaju novi album.

Članovi:
  • Koja - vokal
  • Darko - gitara
  • Tiša - gitara
  • Bruno - bas
  • Gogi - bubanj
Albumi:

Nema komentara:

Objavi komentar