...halo, dostava zvuka, što želite naručiti?

četvrtak, 13. siječnja 2011.

Ferragosto JAM 4 - DATUM


Sve je krenulo prije 4 godine kao blesava ideja da naše "reperske" prijatelje, s kojima se konstantno družimo na različitim nastupima, jedan ljetni dan okupimo na mojoj vikendici (u daljnjem tekstu TIBET)  te provedemo dan uz cugu, hranu, dobru mjuzu i malo repanja. Pošto je livada ispred vikendice uistinu velika i ima mjesta za sve, shvatili smo da nema razloga da taj reperski piknik ne podijelimo sa svima zainteresiranim!
Nakon pomne razrade detalja uvidjeli smo da Tibet, koliko god fora bio, ima jako puno prepreka na putu ostvarivanja ideje.  Tu u priču ulazi Jezero kao idealno rješenje. Dogovor sa  gradom, predstavljanje projekta, ishođenje dozvole, ugovaranje šanka, izvođača i razglasa. Činilo se da je sve spremno. Nedostajalo je samo upečatljivo i prepoznatljivo ime.  Na putu za Blackout Vukovar, u Buljinoj ladi, započeo je brainstorm-ing Šiš-a, Bojan-a, Bulje i mene. Nakon brojnih zanimljivih, čudnih, manje zanimljivih i još čudnijih ideja iskristaliziralo se ime- Ferragosto JAM. Točna metodologija kojom se došlo do imena, većini sudionika tog događaja je i danas u magli. Najvjerojatniji je slijedeći scenarij. Prvi FJ je bio 01.08. što je asociralo na sezonu kiselih krastavaca, talijane koji dolaze na kolektivni godišnji odmor na obalu, bla, bla, bla, pan, inzulin, pan, zgazili smo pregaženu mačku i eto ga- Ferragosto JAM. Hip Hop Piknik je dodano naknadno jer je to upravo i bila prvotna ideja još sa Tibeta. Festival prvijenac smo odradili na improviziranoj bini i šanku, uz dobre izvođače i nešto lošije vrijeme. Uvidjeli smo pogreške te iz njih izvukli pouke. Takvo stečeno znanje smo odlučili iskoristiti te nastaviti s radom i poboljšavanjem kvalitete festivala.
I tako 3 kišne godine poslije (specijalizirani smo za prolome oblaka) prerasli smo u jedan prilično veliki i prepoznatljivi festival ne samo u Slavoniji, nego i šire. Nadamo se da će nas ove godine vrijeme po prvi put poslužiti te da ćemo Vam napokon pokazati kako izgleda 100%-tni Ferragosto. 
Nakon ovog kratkog povijesnog uvoda, sa zadovoljstvom Vam objavljujemo da ovogodišnji FJ4 će se održati 05. i 06. kolovoza, naravno na Orahovačkom jezeru. Pratite konstantno naše stranice, jer ćemo objavljivati imena izvođača, različite nagradne igre putem kojih ćemo podijeliti i nekoliko limitiranih jeftinijih ulaznica. U glavnom izborniku dodana je još jedna strana nazvana FJ4, gdje će se redovito nadopunjavati svi detalji vezani uz ovogodišnji festivalu.

Ferragosto jebote!

2 komentara:

Ivan kaže...

a maci nitko nije rekao da je opasno spavati na cesti XD

Luis kaže...

Dakle, super ideja i svaka cast. Izvedba je nesto losija bila..zbog dvostrukog prekida uvjetovanog nestankom struje. Jako loše osiguranje, slabo osigurani kampovi, o koncertima da ni ne govorim(redare nisam vidio do zavrsetka svake tucnjave, kojih je bilo minimalno 4 i to samo u prvom danu. Sve u svemu pohvala ideji, izvedba nazalost fail zbog slabe organizacije.

Objavi komentar